Mojkovac bezbjedan i miran grad

Od početka godine u Mojkovcu nije bilo ubistava, razbojništava i razbojničkih krađa, odnosno teških krivičnih djela koja bi uznemirila građane.

Niko to nije ni pokušao, kazao je Vikend novinama načelnik mojkovačke policije Vitomir Veljović, predstavljajući sa prvim saradnicima policijski rad u prethodnih deset mjeseci.

"Nije bilo ni ozbiljnijih tuča, mada se i najmanja smatra ozbiljnom. Mojkovčani prema tome, nije teško zaključiti, žive u mirnom i bezbjednom gradu, a to je garantovano svima koji ga posjete", rekao je Veljović.

Kaže da su takvi rezultati posljedica prvenstveno preventivnog, ali i represivnog rada, usklađenog sa zakonom.

"Tome je doprinijela i izuzetna saradnja sa građanima, javnim i državnim institucijama, školama i nevladinim organizacijama. Cilj nam je isti mir i stabilnost u našoj opštini i rezultati su tu. Dešavale su se naravno i stvari koje nijesu trebale, ali ne u mjeri koja bi pokvarila sliku o Mojkovcu kao mirnom i bezbjednom gradu”, kazao je Veljović.

O kriminalitetu u Mojkovcu, ističući zadovoljstvo postojećim stanjem, govorio je rukovodilac kriminalističke policije, Rade Vujičić.

"Pored toga što nijesmo imali ubistava i razbojništava, niti pokušaja, nemamo ni jedan registrovan slučaj teške tjelesne povrede koje bi bilo posljedica krivičnog djela protiv života i tijela, što se može pripisati i našem preventivnom radu. U prethodnih deset mjeseci u toj oblasti registrovana su samo tri krivična djela i u pitanju su lake tjelesne povrede. To jasno pokazuje kakvo je stanje javnog reda i mira u oblasti kriminalistike. Nije bilo ni vršnjačkog nasilja u školama, kod kojih smo formirali pozornički reon i tu imamo sjajnu saradnju sa školama”, naveo je Vujičić.

Izvor:rtcg