Neće biti ništa od tehničke vlade

Tehnička vlada je neprihvatljiva za Demokratsku partiju socijalista (DPS) i naše koalicione partnere, poručio je Nikola Rakočević, šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS).

On je za Dan rekao da svi u partiji, pa i među koalicionim partnerima, misle isto i da nije tačno da neko ne želi da priča o tehničkoj vladi, a da neko ipak želi, već imaju jedinstven stav da je tehnička vlada za njih neprihvatljiva.

"Jasno je rečeno: ukoliko opozicija želi razgovor na bilo koju temu u okviru Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, spremni smo za raspravu, uključujući i izmjenu Ustava, izmjenu zakona, a isto tako i tehničku vladu, iako naš stav ostaje jasan - neće biti ništa od tehničke vlade", kazao je Rakočević.

On ne očekuje da će opozicija predložiti da u okviru odbora razgovaraju o tehničkoj vladi, imajući u vidu stav vladajuće koalicije da je tehnička vlada neprihvatljiva.

"Podsjećam, u članu 11 odluke o obrazovanju odbora stoji da će odbor predložiti model za implementaciju i nadzor dogovorenih rješenja.

Mi u vladajućoj većini smatramo da je taj model skupštinsko nadzorno tijelo za implementaciju izbornih zakona i takav model smo već predložili Podboru za izbornu reformu.

Ukoliko opoziciJa smatra da to treba da bude neka druga forma, neka to pre d lože odboru, ali naš stav znaju unaprijed", naveo je Rakočević.

Podsjećamo, lider Socijaldemokrata i predsjednik Skupštine Ivan Brajović poručio je da treba staviti tačku na priču o tehničkoj vladi.

On je u intervjuu za RCG kazao da je iskustvo iz prethodne vlade izbornog povjerenja pokazalo je da to nije model prihvatljiv za demokratska društva.

 

Izvor:rtcg