Napredak zavisi od dogovora svih političkih aktera

Dalji napredak na putu izborne reforme zavisi od dogovora svih političkih aktera, ocijenili su eksperti ODIHR-a na sastancima sa predsjednikom Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimirom Gvozdenovićem i članovima tog skupštinskog tijela.

Članovi Radnog odbora 1 Odbora za izboru reformu zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora susreli su se sa izbornim savjetnikom u sjedištu ODIHR-a u Varšavi Oleksi Ličkovah i ekspertkinjom za izborne procese Elenom Kovaljovom.

Eksperti su naveli da su zadovoljno rezultatima koji su postignuti kroz intenzivan rad tokom samih sastanaka i napretkom koji se ostvaruje u radu Odbora.

"Ocijenili su da dalji napredak na putu izborne reforme zavisi od dogovora svih političkih aktera", kaže se u saopštenju.

Posjeta je organizovana u cilju pružanja podrške članovima Radnog odbora 1, konkretno u odnosu na način implementacije preporuka OEBS/ODIHR-a povodom parlamentarnih izbora 2016. godine i predsjedničkih izbora prošle godine, a koje se odnose na Nacrt zakona o izboru poslanika i odbornika.

 

Izvor:RTCG