Medojević: Zaštititi Skupštinu od osvete tužioca

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević kazao je da očekuje da Skupština Crne Gore odbaci zahtjev za skidanje njegovog imuniteta i da poslanici zaštite tu instituciju od osvete i odmazde tužioca.

Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta Medojeviću kako bi se protiv njega mogao pokrenuti krivični postupak.

Kako su objavili mediji, istraga je pokrenuta protiv Medojevića jer su istražitelji došli do saznanja da je preko posrednika uzeo deset hiljada EUR od biznismena Duška Kneževića.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je agenciji MINA da to skupštinsko tijelo nije dobilo taj zahtjev.

Medojević je kazao da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, „umjesto da budu smjenjeni i uhapšeni, nastavljaju sa bestijalnim montažama i progonom lidera Demokratskog fronta“.

„Radi se o bolesnim izmišljotinama kojima Katnić pokušava da mi se osveti zbog mojih javnih raskrinkavanja veza DPS i vlasti sa mafijom i korupcije u samom tužilaštvu“, kaže se u reagovanju Medojevića.

 

izvor:mina