Razgovor o tehničkoj vladi očekuju do srijede

Opozicija u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva očekuje da DPS prihvati dijalog o tehničkoj vladi i da se on otvori do 22. oktobra, do kada je dat rok da se predloži model za nadzor primjene izbornih zakona, rečeno je Pobjedi nezvanično iz dijela opozicije koji učestvuje u radu Odbora.

Očekuje se, kako je rečeno tom listu, i da se ispoštuje rok do 22. oktobra da se Odboru dostave prvi nacrti zakona, odnosno napravi presjek stanja dokle se došlo.

Taj rok, kako je kazao Pobjedin izvor, nije obavezujući za finalne tekstove zakona, a predložen je najviše radi otvaranja dijaloga o tehničkoj vladi.

"Prvobitno smo tražili da rok za prve nacrte i prijedlog modela za nadzor nad primjenom donijetih rješenja bude 15. oktobar, jer je to ujedno bio i rok koji je dio opozicije dogovorio na sastanku kod predsjednice SDP-a Draginje Vuksanović- Stanković za otvaranje dijaloga o tehničkoj vladi.

Međutim, zbog gubitka vremena na proceduralna pitanja u Odboru, morali smo da pomjerimo taj rok do 22. oktobra.

Tražimo da se DPS izjasni da li želi taj dijalog.

Ne govorimo sada o strukturi tehničke vlade, već o početku dijaloga. Radni odbor 7, kojim koordinira predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović, trebalo bi da predloži svoje viđenje o tome", rekao je izvor Pobjede, prenio je Portal Analitika.

 

 

Izvor:RTCG