Advokat odbrane traži novo vještačenje

Nastavak suđenja bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši u slučaju Carine zakazano je za 14. novembar, do kada bi specijalno Vijeće Višeg suda trebalo da odluči o predlogu odbrane za novim vještačenjem.

Advokat Mitar Mugoša tražio je na današnjem ročištu da Sud provede novo vještačenje, koje bi obavio Institut za vještačenje, kako bi se izjasnio o tržišnoj cijeni jednog metra kvadratnog zemljišta u vrijeme zaključenja pravnog posla 2011. godine.

On je naveo i da odbrana traži da se obavi uvid u izvještaj Komisije Glavnog grada kojim je utvrđena eventualna povreda neke procedure ili šteta koja je nastupila za Glavni grad zbog tog pravnog posla.

Predsjednica specijalnog Vijeća sudija, Vesna Pean, kazala je da će Vijeće razmotriti predloge i naknadno odlučiti o njima.Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević rekla je da se protivi predlogu za novim vještačenjem, jer smatra da su vještaci koji su obavili vještačenje u potpunosti odgovorili svom zadatku.

Miomir Mugoša se tereti da je zloupotrebom službenog položaja u slučaju Carine oštetio gradski budžet 6,7 miliona eura.

On se tereti da je 2007.zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu po cijeni od 165 eura po kvadratu.

Izvor:rtcg