U ubistvo Davida Dragičevića umiješano osam policajaca

Pripadnici policijskog tima u istrazi stradanja Davida Dragičevića identifikovali su čak osam svojih kolega odgovornih za otmicu, brutalno mučenje i ubistvo mladića.

U pitanju je osam neposrednih počinilaca zločina, a na tu brojku tek treba dodati već poznate nalogodavce ubistva Davida Dragičevića iz vrha MUP RS, piše "Oslobođenje" u tekstu čiji je autor Borislav Radovanović.

Isti ljudi, kako se tvrdi u tekstu, prednjače u zabrani "Pravde za Davida", navodno zbog izbjegavanja kazni do 45 godina zatvora.

Podsjetimo, mladić zbog kojeg je hiljade ljudi u cijelom regionu na nogama, David Dragičević, bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banja Luke.

Zahvaljujući njegovom ocu koji se devet mjeseci bori da se sazna istina o njegovoj smrti, za Davida je čuo cio svijet.

David Dragičević je nestao u noći između 17. i 18. marta ove godine.

Njegovi roditelji ponudili su nagradu od 100.000 maraka za informaciju o njemu. Davidovo tijelo  nađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas, u Banja Luci.

Prvobitnom policijskom istragom utvrđeno da se David utopio, jer je vjerovatno pao u rijeku koja ga je odnijela do ušća u Vrbas.

Advokati porodice Dragičević tvrde da je David ubijen zbog velike sume novca i da imaju saznanja da je ubijeni David kao vrstan IT stručnjak došao do šifre koja krije ogromnu sumu novca povezanog sa oružjem, ali da pravu tajnu krije laptop, pronađen u rijeci Crkvenoj, za koji je policija tvrdila da ga je Dragičević ukrao, a sada se nalazi u policiji u distriktu Brčko.

Izvor:RTCG