Crna Gora će zagovarati politiku otvorenih vrata

Crna Gora će, sa pozicije punopravne članice, zagovarati politiku otvorenih vrata i podržati integraciju cijelog regiona u evroatlantsku zajednicu, poručio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović.

Ivanović je učestvovao danas na sastanku NATO političkih direktora u Briselu, a kojim je predsjedavala zamjenica generalnog sekretara Alijanse, Rouz Gotemeler.

Politički direktori su razmotrili pitanja posvećena unapređenju sistema kolektivne odbrane i razgovarali o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i daljim aktivnostima na planu jačanja koncepta odbrane i odvraćanja.

„Poseban značaj posvećen je intenziviranju saradnje NATO i EU u cilju efikasnijeg suočavanja sa izazovima aktuelnog bezbjednosnog okruženja, koje karakterišu kompleksnost i nepredvidljivost“, kaže se u saopštenju.

Ivanović je naglasio da će Crna Gora kao nova članica potvrditi svoju punu posvećenost sprovođenju politika Alijanse, i doprinositi realizaciji njenih zadataka u cilju efikasnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove i prijetnje.

Izvor:mina