Uhapšeni Mihailo Banjević, Duško Đukanović i Đorđe Đurđić

Mihailo Banjević, Duško Đukanović i Đorđe Đurđić jutros su uhapšeni u Podgorici, saznaje portal Standard.

Prema njihovim saznanjima, oni su uhapšeni u okviru predmeta u kojem je pritvoren Dejan Sekulić, kum predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića. Banjević, Đukanović i Đurđić biće privedeni u SDT.

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić priznao je u junu krivicu u slučaju Kaspia i potpisao nagodbu sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojom je predviđeno da za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju bude osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora.

Protiv Đurđića i odbjeglog biznismena Duška Kneževića u slučaju Kaspia podignuta je optužnica koju je Viši sud 20. maja potvrdio zbog osnovane sumnje da su nezakonito izdali garancije Atlas banke na iznos od 12,5 miliona eura.

Mihailo Banjević, između ostalog, bio je potpresjednik Atlas grupe, ali je prije nekoliko godina podnio ostavku na sve funkcije. Banjević je kroz karijeru bio na čelu mnogih institucija.

Bio je direktor Penzionog fonda Crne Gore, a zatim generalni direktor i predsjednik Odbora direktora Kombinata aluminijuma Podgorica.

Pored navedenih poslova, biran je za Predsjednika Upravnog odbora Podgoričke banke, zatim za člana Komisije za hartije od vrijedbnosti SRJ.

Bio je član Upravnog odbora Privredne komore i Unije poslodavaca Crne Gore. Duška Đukanovića bio je izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci.

 

 

Izvor:AntenaM