"DF-u namjera da naruši odnose CG da državama okruženja"

"Demokratski front i njegovi lideri, posljednjih dana, u kontinuitetu vode negativnu kampanju protiv Vojske Crne Gore i njenih pripadnika, s namjerom da naruše bezbjednost zemlje, međunacionalni i multietnički sklad, kao i dobrosusjedske odnose sa državama okruženja", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana, naveli su iz Ministarstva odbrane Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana, naveli su iz Ministarstva odbrane.

"Rade to preko svojih stranačkih saopštenja, preko njima bliskih medija iz okruženja, sa ciljem kompromitacije države i njenih institucija. Cilj im je narušavanje bezbjednosti zemlje, narušavanje međunacionalnog i multietničkog sklada i dobrosusjedskih odnosa sa državama našeg okruženja", navodi se u saopštenju.

Oni navode da prepoznaju da je Demokratski front vec duže vrijeme u političkoj agoniji. "Unutarstranačkom neredu koji ih gura u destrukciju sopstvene države koju vrlo često ne priznaju i koju bi rado vidjeli kao 27. izbornu jedinicu neke "Velike Srbije", pa zbog toga, ne reagujemo na njihove besmislene navode".

"Ovoga puta to činimo jer atakuju na najveće vrijednosti koje baštini Crna Gora, kao što je suživot različitih vjera i nacija i dobrosusjedski odnosi", navodi se u reagovanju Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva odbrane su poručili DF-u da je crnogorska vojska garant mira i stabilnosti zemlje i svakog njenog građanina, te da je  sposobna da doprinosi globalnom miru i stabilnosti djelujući u okviru NATO, a njen sastav odslikava Crnu Goru u svim njenim tradicionalnim i savremenim vrijednostima.

"Upravo zato Vojska Crne Gore u kontinitetu ima najveće povjerenje i podršku građana", navodi se u saopštenju.

 

 

Izvor:RTCG