Nastavak sjednice najvjerovatnije u petak

Nastavak sjednice Administrativnog odbora, na kojoj će se raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, još nije zakazan.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kaže da zbog godišnjih odmora predpostavlja da će se sjednica održati u petak. Demokrate su predložile Moma Koprivicu i Danila Šaranovića za članove Odbora, ali se o predlogu nije glasalo na plenumu, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do kraja proljećnjeg zasijedanja. z Demokratske partije socijalista (DPS) optužili su kolege iz Demokratskog fronta (DF) da su opstruirali izbor Koprivice i Šaranovića, jer su "raširili" raspravu kako se ne bi završila 31. jula do ponoći.

Odbor se sastao i sjutradan, ali je sjednica odgođena dok Izmjene i dopune odluke o obrazovanju Odbora ne budu objavljene u Službenom listu Crne Gore.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević na toj sjednici predložio je da se svim poslaničkim klubovima i vlasti i opozicije, nakon što izmjena Odluke stupi na snagu, pošalje novi zahtjev kako bi se svaki klub poslanika izjasnio ko će biti njegov predstavnik u Odboru.

Administrativni odbor na toj sjedinici, koja je održana 1. avgusta, nije se izjasnio o predlogu Konjevića. Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za petak.

 

Izvor:RTCG