Danilović: Bez tehničke vlade, DPS će glumiti reforme

Opozicija ne smije da učestvuje u izbornim reformama bez garancija o formiranju tehničke vlade, ocijenio je funkcioner koalicije "Da svako ima", Goran Danilović i upozorio da će Demokratska partija socijalista (DPS) zloupotrijebiti Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

"To ne znači da se prvo napravi tehnička vlada pa da onda radimo, nego da se političkim sporazumom vlasti i opozicije obavežemo da će sve usaglašeno na Odboru sprovesti ta vlada", rekao je Danilović dnevniku Vijesti.  

On je kazao da, pošto toga nema, da se plaši da su dometi Odbora vrlo slabi i da se radi o fingiranju sa više strana. Danilović smatra da opozicija bez garancije o tehničkoj vladi rizikuje da bude uvučena u proces i da DPS navodno popušta oko nekih manje bitnih stvari.

"Da nakon nekoliko mjeseci pred međunarodnom zajednicom pokaže širokogrudost, a da opozicionari zatraže tehnilku vladu i budu odbijeni pod izgovorom da im je sve prihvaćeno i da se u pet do 12 ponašaju ucjenjivački", kazao je Danilović.

On smatra da opozicija ne smije pristati da sprovođenje izbornih reformi nadgleda Odbor.

 

Izvor:mina