Potvrđeno: Devet lista na izborima u Beranama

Opštinska izbora komisija u Beranama progasila je devet lista za predstojeće lokalne izbore, na kojima će se birati 35 odbornika, piše Dan.

Proglašene su liste koalicije "Zdravo Berane koju čine SNP, Demokratski front, Srpska stranka Milovan Živković i Ujedinjena Crna Gora, zatim koalicije DPS-a, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke pod nazivom "Berane pobjeđuje, Milo Đukanović" DPS,SD, BS, kao i koalicije SDP -Demos "SDP Demos Radovan Asanović.

Proglašene su i liste Demokratske Crne Gore "Aleksa Bečić Pobjede ne podjele, pokreta URA "Prva je URA Dragan Labudović Berane za sve i Stranke pravde i pomirenja "Berane za pravdu.

OIK je proglasila i listu građana "Riječ Velimira Bata Đurišića i građanske liste "Zorka Brakočević Napredno Berane i "Glas naroda za Berane.

Izborna komisija je prvobitno odbila da proglasi listu Stranke pravde i pomirenja "Berane za pradu, pravdajući to nedovoljnim brojem potpisa.

Ta partija, koja se donedavo zvala Bošnjačka demokratska zajednica, uložila je žalbu Državnoj izbornoj komisiji koja je presudila u njenu korist.

Iz pomenute stranke su kazali da su prikupili ukupno 171 potpis, što im je, po procjeni DIK-a, kao manjinskoj listi bilo dovoljno za izbornu utakmicu na osnovu afirmativne akcije definisane Zakonom o izboru odbornika i poslanika.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u birački spisak za lokalne izbore u Beranama upisano je 23.775 birača.

 

Izvor:AntenaM