Nuhodžić: Realizovane akcije dokaz da nema nedodirljivih

Akcije realizovane u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala najbolji su i najkonkretniji dokaz da niko nije jači od države i da nema nedodirljivih i zaštićenih, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je danas, predsjedavajući sjednicom Biroa za operativnu koordinaciju aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, ocijenio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nuhodžić je naglasio da treba pojačati operativni i obavještajni rad na terenu i intenzivirati aktivnosti na prikupljanju podataka o organizovanim kriminalnim grupama, identifikaciji novih pripadnika koji su regrutovani, finansijskim transakcijama i lokacijama na kojima borave članovi tih grupa.

„Nadležni organi moraju kontinuirano preduzimati sve mjere na utvrđivanju lokacija na kojima borave bezbjednosno interesantna lica i pripadnici kriminalnih grupa. Važno je i da ove informacije razmjenjujemo sa partnerskim službama“, kazao je Nuhodžić.

Izvor: Mina