Zatražiće saslušanje Radulovića i Nurkovića

Nevladine organizacije (NVO) MANS, Grin houm i Centar za zaštitu i proučavanje ptica zatražiće da nadležni skupštinski odbor sasluša ministre održivog razvoja i turizma i saobraćaja i pomorstva Pavla Radulovića i Osmana Nurkovića u vezi sa stanjem životne sredine u kanjonu Tare.

Predstavnik MANS-a Lazar Grdinić kazao je da je odnos izvršne vlasti prema tom pitanju prilično indolentan i da izostaju reakcije nadležnih organa.

“Tužilaštvo i dalje ćuti po pitanju krivične prijave koju je više NVO podnijelo u novembru prošle godine”, rekao je Grdinić na konferenciji za novinare MANS-a.

On je naveo da ekološke inspekcije na teren izlaze malo ili čak nikako.

“Imamo vrlo malo podataka jer Uprava za inspekcijske poslove i dalje odbija da dostavi bilo kakve podatke koji mogu govoriti o detaljima šta to inspekcije rade na gradilištu autoputa”, kazao je on.

To je, kako je naveo Grdinić, direktno kršenje zakona o inspekcijskom nadzoru koji je javan, kao i Arhuske konvencije koju je Crna Gora ratifikovala i garantuje da informacije u vezi sa životnom sredinom moraju biti javne.

Izvor: Mina