Rješenja za izborne zakone do kraja jula

Rješenja za izborne zakone biće spremna do kraja jula, ali neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a su, povodom raznih spekulacija o radu Odbora, kazali da se, uprkos opozicionom bojkotu parlamenta, rad u radnim grupama Odbora za izborno zakonodavstvo odvijao kontinuirano i efikasno.

„Do kraja jula mjeseca ćemo imati spremna sva rješenja za izborne zakone koja neće biti predata u skupštinsku proceduru, već će poslužiti za izradu platforme u cilju povratka opozicije u Odbor i nastavka dijaloga o izbornom i drugom zakonodavstvu“, rekli su iz vladajuće partije.

Kako su kazali, okolnost da su uvažili sve preporuke međunarodnih organizacija, civilnog sektora i akademske zajednice povodom izbornih zakona, treba da raduje sve u Crnoj Gori.

„Međutim, ne čudi zlurado i neistinito negiranje aktivnosti u Skupštini povodom izbornih zakona jer je to nastavak opozicione opstrukcije“, naveli su iz DPS-a.

Oni su poručili da su spremni na dijalog u Skupštini, na ozbiljno unapređenje izbornog zakonodavstva kao i dogovor o načinu praćenja implementacije zakonskih rješenja.

Izvor:MINA