Papa Franjo i Štajnmajer čestitali Crnoj Gori 13. jul

Papa Franjo i Štajnmajer čestitali Crnoj Gori 13. jul

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo i predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputili su čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.

"Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore sa molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti.

Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom“, navodi se u čestitki pape Franja. Predsjednik SR Njemačke Štajnmajer uz srdačne čestitke Predsjedniku lično i svim građankama i građanima Crne Gore, navodi:

„Crna Gora je proteklih godina ostvarila mnogo. U pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala.

Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažovano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organizovanim kriminalom kao i slobode medija.

Promjene treba da osjete i sami građani i građanke.Na ovom putu Vama i Vašoj zemlji želim mnogo energije i uspjeha.

Rado se sjećam našeg razgovora ovdje u Berlinu. Budite uvjereni da će Vam Njemačka i ubuduće pružati podršku kao prijatelj i partner“.

 

Izvor:AntenaM