Sve parlamentarne stranke da budu dio konsenzusa

Sve parlamentarne stranke da budu dio konsenzusa

Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Socijalističke narodne partije i predsjednik opštine Berane, kazao je u intervjuu za Pobjedu da bi sve parlamentarne partije trebalo da učestvuju u radu na reformama izbornog zakonodavstva i budu dio konsenzusa.

Nagovijestio je da je moguć povratak opozicije u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavsta, ali uz tačno određene uslove i uloge kao i tehničku vladu čiji mandat ne smije biti manji od godinu dana. "SNP traži da se u Odboru dozvoli političkim subjektima da predlažu svoje predstavnike, bez isključivosti da to budu poslanici.

To treba, prije svega, da budu pravni eksperti, koji mogu doprinijeti donošenju što kvalitetnijih odluka", kazao je Šćekić.

On je rekao da je moguć dogovor da je moguće učešće u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva, ali uz strogo definisane uslove i uloge.

On je poručio da nikakva tehnička vlada u kojoj bi opozicioni predstavnici bili statisti ne dolazi u obzir.

Ščekić je rekao i da nikakva tehnička vlada koja bi imala rok kraći od godinu za njih nije prihvatljiva.  "

Ukoliko se ulazi u tu priču, moramo poći od stava koji je jasno i nedvosmisleno iskazao evropski diplomata Aivo Orav, da je našoj državi potrebno novo izborno zakonodavstvo uz učešće svih parlamentarnih subjekata", kazao je Šćekić.

 

Izvor:RTCG