Osumnjičeni izvršni direktor TE i tri radnika

Osumnjičeni izvršni direktor TE i tri radnika

Uprava policije podnijela krivične prijave zbog ekološkog incidenta u Pljevljima. Za pomor ribe osumnjičeni su izvršni direktor TE i tri radnika, prenosi Pobjeda.

Podsjećamo, policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv Termoeketrane Pljevlja i četiri osobe za koje se sumnja da su odgovorne za izlivanje materija u rijeke Vezišnica i Ćehotina, koje su izazvale ekološki incident i pomor ribe.

Kako su istakli iz policije, podnijeli su prijavu protiv Elektroprivrede Crne Gore, odnosno TE Pljevlja, zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo zagađenje životne sredine, zatim izvršnog direktora TE Pljevlja V.Š, zbog sumnje da je  izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine i krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine.

Zbog sumnje da su odgovorni za zagađenje životne sredine, podnijete su i prijave protiv rukovodioca Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja D.B., smjenskog inženjera u TE Pljevlja R.D, dok se stručno lice za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja S.V. sumnjiči da je izvršio krivično djelo nepreduzimanje mjera zaštite životne sredine.

Policija je došla do saznanja da je rukovodilac bager stanice, po usmenom nalogu smjenskog inženjera R.D, a u  skladu sa usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, sa kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema TE Pljevlja u rijeku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u toj rijeci i rijeci Ćehotina.

 

Izvor:RTCG