Bez potrebne većine za izbor članova Sudskog savjeta

Poslanici crnogorskog parlamenta ni danas nijesu izabrali četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, jer nije bilo potrebne većine.

Za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika kandidovani su Ljubinka Popović Kustudić, Vesna Ratković, Veselin Racković i Rifat Hadrović.

Za njihov izbor su u prvom krugu glasanja bili neophodni glasovi 54 poslanika, a u drugom 49.Poslanici opozicije nijesu prisustvovali glasanju.

Glasovima vladajuće koalicije izabrano je osam članova Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG), a naknadno će biti imenovan još jedan, kojeg će predložiti nevladine organizacije iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda.

U savjet RTCG izabrani su Ivan Jovetić, Ilija Despotović, David Delibašić, Pavle Radovanović, Milan Radović, Goran Sekulović, Nikola Tatar i Predrag Marsenić.

Mandat aktuelnom sazivu Savjeta RTCG mandat istekao je u srijedu.

Skupština je danas usvojila i Strategiju odbrane Crne Gore, kao i izvještaje o radu Sudskog savjeta, Tužilačkog savjeta i Tužilaštva i Agencije za sprječavanje korupcije, za prošlu godinu.

Izvor: Mina