Ove sezone imaćemo oko 80.000 turista iz Kine

Crnu Goru će ove sezone posjetiti oko 80.000 turista iz Kine, procjenjuje predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

"Crna Gora bi sada imala na stotine hiljada turista iz Kine da je prije šest-sedam godina napravila viznu liberalizaciju, a ovako će ih ove godine biti do 80.000", smatra Radulović i podsjeća da smo lani imali oko 40.000 turista iz Kine.

"Pretprošle godine bilo ih je 12.000. Pogledajte koja je to razlika i kolika je šteta što nijesmo na vrijeme odreagovali. Glavna stvar liberalizacije je što za vizu ne treba 48 dana, viza nije potrebna kad se dolazi kao grupa, već su dovoljni povratna karta i vaučer”, kazao je Radulović Dnevnim novinama.

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro stars je istakao i da znatan broj stranih turista, koji u velikim procentima posjećuje Crnu Goru, dolazi bez vize.

“To je ključ. Oni koji o tome odlučuju treba to da shvate, jer turizam raste iz godine u godinu i moraju da urade dio posla koji se tiče vizne liberalizacije”, naglasio je Radulović koji je zadovljan početkom ljetnje sezone.

Kako je istakao, od Nove godine do danas turista je deset odsto više.“Izuzev maja, više smo nego zadovoljni početkom sezone.

Maj je bio mjesec koji nije skroz podbacio, ali nam je žao što se nije iskoristio.

Sezona je bila na nivou prošle, uprkos vremenskim neprilikama.

 Dalje najave su da ide izvanredno”, rekao je Radulović.On je naveo i da Crnu Goru posjećuju turisti iz cijelog svijeta, a najviše Evropljani.

Izvor: RTCG