Otvoren Konzulat Crne Gore u Trstu

Otvaranje Konzulata Crne Gore u Trstu važan je korak u pravcu širenja diplomatske mreže i potvrda opredjeljenosti države da kontinuirano razvija sveukupnu međudržavnu saradnju, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

On je svečano otvorio Konzulat Crne Gore u Trstu, na čijem čelu je počasni konzul Sven Bihler.

Darmanović je istakao da otvaranje Konzulata u Trstu, u godini kada Crna Gora i Italija obilježavaju 140 godina diplomatskih odnosa, predstavlja važan korak u pravcu širenja diplomatske mreže i potvrdu opredjeljenosti da kontinuirano razvijamo sveukupnu međudržavnu saradnju.

"On je izrazio uvjerenje da će aktivnosti počasnog konzula Bihlera doprinijeti daljem jačanju bilateralnih veza i promociji privrednih, turističkih, naučnih i kulturnih potencijala naše države", kaže se u saopštenju.

Šef diplomatije je podsjetio da Crna Gora i Italija imaju veoma dobre političke odnose i sadržajnu saradnju, naročito u domenu ekonomije, turizma i energetike, što i potvrđuje sve snažnije prisustvo italijanske privrede na crnogorskom tržištu.

"Naša diplomatija značajno doprinosi diversifikaciji crnogorske ekonomije i visokim stopama rasta kroz posvećen i sveobuhvatan rad na povezivanju poslovnih zajednica i privlačenju stranih direktnih investicija", zaključio je Darmanović.

Izvor: RTCG