Crna Gora pouzdan partner međunarodne zajednice

Crna Gora pouzdan partner međunarodne zajednice

Crnu Goru sveobuhvatne reforme koje je sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane preporučuju kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice, ocijenio je odlazeći ambasador Holandije za Crnu Goru, Henk Van den Dol.

On je danas u Podgorici razgovarao sa Ministrom odbrane Predrag Bošković."Dol je istakao da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada su u pitanju evroatlantske integracije i da je sveobuhvatne reforme koje je sprovela u cilju unapređenja sistema odbrane preporučuju kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.On je, kako se navodi, istakao da će Holandija nastaviti da pruža podršku u ostvarivanju prioriteta vanjske politike Crne Gore.

Navodi se da je Bošković istakao važnost dobrih veza među zemljama saveznicama, uz uvjerenje da će saradnja ministarstava odbrane Crne Gore i Holandije biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznica, tako i na bilateralnoj osnovi.

On je naglasio da je Crna Gora članstvom u NATO ispunila jedan od dva strateška spoljnopolitička cilja i da predano radi na ispunjavanju drugog, članstvu u Evropsku uniju, gdje očekuje podršku Kraljevine Holandije.

 

 

Izvor:rtcg