DF se vraća u parlamentarne odbore

DF se vraća u parlamentarne odbore

Demokratski front (DF) će se uskoro vratiti u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Skupštine, a onda i u sve ostale odbore parlamenta, saznaju Dnevne novine iz vrha tog političkog saveza.

Poslanici Fronta će, prema informacijala Dnevnih, prisustvovati samo onim sjednicama za koje procijene da su od značaja za njihov savez.

DF je od početka podržavao formiranje Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, ali je do bojkota došlo nakon hapšenja jednog od njihovih lidera, Nebojše Medojevića.

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva formiran je nakon inicijative Demokratske partije socijalista, čiji je cilj da se unaprijedi zakonski okvir za održavanje izbora i poveća povjerenje javnosti u taj proces. Šef delegacije Evropske unije u Podgorici Aivo Orav, oštro je kritikovao partije koje bojkotuju rad Skupštine i Odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

On je na zatvorenoj sjednici Odbora za evropske integracije prenio stav Evropske unije po tom pitanju.

“Evropska unija ne može podržati bojkot Skupštine i ovog odbora, jer se time dovodi u pitanje reforma koja bi trebalo da se sprovede do narednih izbora”, kazao je Orav, na sjednici kojoj su prisustvovali predstavnici svih parlamentarnih partija osim Demokrata i GP URA.

 

Izvor:MINA