Usvojen budžet za 2018. godinu

Parlament je sinoć usvojio Zakon o budžet za narednu godinu na koji su dostavljena 22 amandmana sa 41 glasom vladajuće koalicije i rebalans državne kase za tekuću godinu od 9,5 miliona eura.

Budžet za narednu godinu iznosi oko dvije milijarde eura. Tokom dvodnevne rasprave o budžetu za narednu godinu poslanici vladajuće koalicije su ocijenili da je on realan, razvojni i garant isplata plata, penzija i socijalnih davanja, a opozicije da je čista šminka, nastavak dužničke spirale, koja vodi u bankrot. 

Poslanici Demokratskog fronta (DF) su napustili sjednicu neposredno prije početka glasanja, prenosi Pobjeda. Poslanici su usvojili i Zakon o tržištu kapitala i planove rada za narednu godinu šest regulatornih agencija.

Na predlog guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića poslanici su izabrali trećeg viceguvernera Miodraga Radonjića.  Izabrano je i rukovodstvo Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) na čijem čelu je Zoran Đikanović, a članovi Ranko Jovović, Draško Malbaški, Azra Šehović i Jasmin Pepić.

Izabrana je i Komisija za kontrolu postupka privatizacije u kojoj su Branko Čavor, Mihailo Anđušić, Petar Smolović, Radule Novović, Ana Nikolić i Andrija Popović.  Skupština je usvojila i Zakon o Privrednoj komori (PKCG).

Izvor:RTCG