Novi izbori u Kotoru najgora solucija

Novi izbori u Kotoru bili bi za taj grad u ovom trenutku najgore moguće rješenje, kaže predsjednik Liberalne partije, poslanik u Skupštini Crne Gore i Kotoranin, Andrija Popović.

“Iako se skrati mandat odbornicima, izbori ne mogu, u najboljem slučaju biti prije septembra. Za to vrijeme zaposleni bi bili bez plata, turistička sezona ugrožena, tako da zaista ne znam kako bi Kotor preživio takvo stanje. Ovo je totalno bezakonje, anarhija, bezvlašće i ako potraje to bi tek bila katastrofa. Zato i kažem da su novi izbori u ovom trenutku najgora moguća solucija i da se mora tražiti neko drugo rješenje ili da nova većina u lokalnom parlamentu izabere predsjednika i pokrene grad, ili da Vlada formira Odbor povjerenika po Zakonu o lokalnoj upravi. Uslovi za takvu mjeru stekli su se 1. aprila, jer do 31. marta nije usvojen budžet za 2019. godinu”, ocijenio je Popović za Vikend novine.

On očekuje da će Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika crnogorskog parlamenta biti razmatran već na narednoj sjednici Skupštine, te da očekuje da će biti prihvaćen.

Razlog za podnošenje inicijative nije, kako kaže, u revanšizmu prema onima koji bojkotuju parlament, već da se nešto uradi na regulisanju problema odnosa poslanika prema Skupštini, naglašavajući da su predložene znatno blaže sankcije od onih koje primjenjuju parlamenti evropskih država, kao i parlamenti zemalja u okruženju.

Popović ističe paradoks da su 11 poslanika parlamentarnih partija koje bojkotuju parlament od oktobra 2016. godine, primili pojedinačno za to vrijeme po 50.000 eura na ime neto plata, što je više od većine poslanika koji odgovorno obavljaju poslaničku funkciju.

Izvor:rtcg