Zvanični Brisel ne zna za dolazak pokreta "Odupri se"

Formalni susret predstavnika pokreta “Odupri se 97.000” i evropskih zvaničnika u Briselu nije zakazan, potvrđeno je Dnevnim novinama iz kabineta evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana.

Delegacija pokreta “Odupri se 97.000”, na čelu sa Džemalom Perovićem, otputovala je juče u Brisel, gdje će, prema najavama, ostati do subote.

U delegaciji su i Omer Šarkić i Nikola Grdinić, a iz pokreta nijesu precizirali da li će se i sa kim će od evropskih zvaničnika sastati, već su najavili samo da idu “kod svojih međunardonih partnera”.

“Evropske institucije nijesu organizovale posjetu predstavnika Odupri se Briselu i ne možemo govoriti o mogućem ishodu razgovora”, saopšteno je Dnevnim novinama.

Predstavnici pokreta “Odupri se” u Briselu bi trebalo da predstave Sporazum o budućnosti koji su potpisali sa opozicionim poslanicima i zatraže podršku EU za “rješavanje političke krize u Crnoj Gori”.

Perović je kazao da za Brisel putuju na poziv svojih partnera sa kojima su još ranije uspostavili kontakt, a o detaljima će, kako je najavio, govoriti po povratku u Crnu Goru.

Pokret “Odupri se 97.000” do sada je organizovao 11 građanskih protesta protiv režima, a naredni je zakazan za 21. maj.

Izvor: Antena M