Od danas upis u vrtiće

Upis u predškolske ustanove u Crnoj Gori počeo je danas, i trajaće 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Iz tog resora su kazali da se rukovode principom jednakih šansi s ciljem da svoj zainteresovanoj djeci omoguće da budu upisana u javne predškolske ustanove.

Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić Vučinić, rekla je da je procedura upisa jednostavna, i da za djecu koja obnavljaju upis nije potrebna dodatna dokumentacija.“Za djecu koja se upisuju prvi put u predškolsku ustanovu, neophodno pribaviti izvod iz matične knjige rođenih”, istakla je Nikolić Vučinić. Ona je navela da se za djecu koja su već pohađala preškolsku ustanovu upis obnavlja u vaspitnoj jedinici koju pohađa, i nije potrebna nikakva dodatna dokumentacija.

“Roditelji koji prvi put upisuju dijete u vrtić, u obavezi su da u vaspitnu jedinicu koju odredi uprava vrtića donesu izvod iz matične knjige rođenih djeteta, popune prijavu i potpišu ugovor”, objasnila je Nikolić Vučinić. U prošloj godini, podsjetila je Nikolić Vučinić, preko 21 hiljadu djece pohađalo je predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Izvor: MINA