U ZIKS-u pojačane mjere bezbjednosti

U ZIKS-u pojačane mjere bezbjednosti

Ubistvo Veselina Veska Vukotića bio je znak za sve bezbjednosne, ali i druge institucije da će se rat kotorskih klanova možda nastaviti na veoma surov način.

Vukotić je bio otac navodnih vođa "škaljarskog klana" Jovana i Igora Vukotića.Odmah nakon njegovog ubistva, prema saznanjima Dana, iz preventivnih razloga, mjere bezbjednosti prema vođi njima suprotstavljenog "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana podignute su na najveći nivo.

Kako je odmah po dovođenju Kašćelana u spuški zatvor došlo do incidenta koji su inicirala lica bliska "škaljarcima", uprava je, navodi list, ovoga puta odmah reagovala.

Oni su upozorili komandire da strogo vode računa da prilikom bilo kakve aktivnosti nikome, a posebno nekome ko je blizak "škaljarskom klanu" ne bude omogućeno da priđe Kašćelanu.

Dan piše da Kašćelan čak i ne ide sa drugim zatvorenicima na obroke, već mu se hrana donosi u ćeliju kako ne bi imao kontakta sa drugim pritvorenicima.

Osim toga, navodi list, tokom šetnje strogo se vodi računa da ne bude u grupi sa osobama koje bi mogle da ga napadnu. Takođe, termini za njegove posjete odvojeni su za poseban dan kada drugi zatvorenici nemaju pravo na to.

 

 

 

Izvor:rtcg