Zbog droge na brodu Jadran uhapšen podoficir VCG

Podoficir Vojske Crne Gore (VCG) Duško Radenović uhapšen je zbog sumnje da je da je znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare drogu na školskom brodu „Jadran“, piše Pobjeda.

Crnogorska vojna policija zaplijenila je u petak na školskom brodu „Jadran“ u Tivtu oko 50 kilograma kokaina, i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba.

O zaplIjeni se nijesu oglašavali iz policije ili specijalnog tužilaštva jer su, kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, uključeni tek nakon što je droga zaplijenjena na tivatskoj rivi prije isplovljavanja broda.

Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja „Jadrana“ na koji je u petak trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat - Istanbul - Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno, kako Pobjeda saznaje, i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain. Detaljnom istragom biće utvrđeno gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena.

Izvor:mina