Danas premijerski sat, biće i DF

Sjednica Skupštine na kojoj će predsjednik Vlade Duško Marković odgovarati na pitanja poslanika biće održana danas, a sjednici će, nakon prekida bojkota, prisustvovati i poslanici Demokratskog fronta.

U ime kluba poslanika DF, Nebojša Medojević pitaće Markovića šta će Vlada i premijer uraditi kako bi se "prevazišla duboka politička, ekonomska i bezbjednosna situacija u Crnoj Gori".

Poslanik DPS Branimir Gvozdenović pitaće premijera o turizmu.

"Koliko kontinuirano dobri rezultati koje ostvaruje turizam u Crnoj Gori doprinose rastu crnogorske ekonomije i kakvi su konkretni benefiti od turizma? Koje aktivnosti Vlada planira da sprovede u narednom periodu kako bi se Crna Gora dodatno približila viziji visokokvalitetne i u svjetskim razmjerama respektabilne turističke destinacije, kakve povlastice po pitanju izgradnje i upravljanja turističkim kapacitetima mogu očekivati domaći i strani investitori, navodi Gvozdenović u pitanju.

U ime kluba manjinskih stranaka, poslanik HGI Adrijan Vuksanović tražiće od premijera komentar na saznanja da Ministarstvo kulture kandiduje Bokeljsku mornaricu za UNESCO-vu listu nematerijalnog kulturnog blaga, izostavljajući u samom tekstu kult, Sv. Tripuna i ime hrvatskog naroda. Vuksanović će i ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića pitati da li je u planu rekonstrukcija zgrade Centra bezbjednosti u Tivtu.

Poslanik Socijaldemokrata Mićo Orlandić pitaće premijera šta Vlada preduzima ili namjerava da preduzme za bolju valorizaciju šumskog bogatstva Crne Gore.

 

Izvor:RTCG