Opoziciji poslali Predlog o zajedničkom djelovanju

Demokratski front (DF), nakon konsultacija sa predstavnikom organizatora protesta “Odupri se”, poslao je Predlog o zajedničkom djelovanju predstavnicima svih opozicionih stranaka i opozicionim poslanicima, koji bi trebalo da doprinese prevazilaženju nesporazuma i omogući zajedničko djelovanje u ostvarivanju proklamovanih ciljeva.

Kako se navodi u saopštenju DF-a, opozicione parlamentarne stranke i opozicioni poslanici u Skupštini tim dokumentom snažno podržavaju zahtjeve organizatora protesta "97 000 Odupri se", kojima se traže ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića i direktora Javnog servisa Božidara Šundića. Iz DF-a su kazali da opozicione stranke i poslanici dokumentom potvrđuju da pod, kako se navodi, totalirnim uslovima neće izlaziti na naredne izbore. Tim dokumentom, kako se dodaje, opozicione partije i poslanici zalažu se za formiranje Tehničke vlade koja bi obezbijedila uslove za održavanje slobodnih i demokratskih sveopštih izbora.

“Iskazuju spremnost na kontinurianu komunikaciju i saradnju u atmosferi međusobnog povjerenja, bez isključivosti i ucjenjivanjanja, kako na političkom tako i operativnom nivou, svih opozicionih parlamentarnih stranaka i poslanika sa predstavnicima organizatora”, kaže se u saopštenju DF-a.

Izvor: MINA