Predsjednik Marković u Plavu: Vlada obezbijedila milion eura više za Plav

Vlada Crne Gore obezbijedila je milion eura više iz državnog budžeta za opštinu Plav za 2019. godinu, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa lokalnim rukovodstvom. 
 
“Došao sam u Plav da bismo mijenjali stvari na bolje i da bi Plavljani osjetili benefite Vladine politike regionalnog razvoja”, kazao je predsjednik Marković. 
 
Premijer je ukazao na važnost stabilizacije lokalnih javnih finansija, ali i ukazao na izdašnu podrsku Vlade kako kroz direktnu budžetsku podršku tako i kroz investicije iz Kapitalnog budžeta, koji je najveći od obnove nezavisnosti Crne Gore. Takodje, premijer je saopštio da sjever može očekivati značajne benefite i od programa ekonomskog državljanstva od kojeg će sredstva biti korišćena za izgradnju infrastrukture u opštinama na sjeveru. 
 
Na sastanku je saopšteno da su u toku brojni infrastrukturni projekti vrijedni preko 1,5 miliona eura, a posebno su važni milion eura vrijednih projekti dječijeg igrališta i sportskih terena kao i rekonstrukcija škole u Vojnom selu. 
 
Istaknut je značaj puteva Plav Dečani, Pav Bogićevica kao i putnog pravca od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke koji će približiti Plav centralnom i južnom dijelu države, a koji je vrijedan 11 miliona eura. 
 
Zajednički je konstatovan značaj revitalizacije i zaštite Plavskog jezera bez kojeg se Plav ne može razvijati i iskoristiti svoje potencijale. 
 
Predsjednik opstine Plav Mirsad Barjaktarević je izrazio zadovoljstvo posjetom, i pozitivno ocijenio ukupni doprinos predsjednika Vlade razvoju sjevera. 
 
“Vi ste prijatelj svih nas u lokalnim samoupravama i borac za razvoj Sjevera”, kazao je predsjednik Skupštine opstine Plav Šefket Jevrić. 
 
Izvor i foto: Vlada Crne Gore