Ne pristajemo na rušenja i ultimatume

Protesti u Podgorici protiv vlasti nijesu građanski, već politički i iza njih stoje opozicione partije, sa jasnim političkim idejama, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović, dodajući da je svjestan da u Crnoj Gori ima nezadovoljnih, ali da bi građani trebalo da budu oprezni kako ne bi bili zloupotrijebljeni za one političke interese kojima ne pripadaju.

Đukanović je, u emisiji "Intervju" na TVCG, istakao da za vlast nema tabu tema, dodajući da na ultimatume i rušenja ne pristaju, ali da su uvijek spremni za razgovor. Ponovio je i da neće podnijeti ostavku, što je jedan od zahtjeva demonstranata. Komentarišući to što su demonstranti saopštili da, zbog mogućih nereda, ipak neće provesti noć na ulici u Podgorici, u subotu 16. marta, Đukanović je saopštio da ga raduje što u upravljačkom timu organizacionog odbora protesta sjede, kako kaže, razumni ljudi svjesni svoje odgovornosti.

"Protesta će biti i to je legitimno u svakoj demokratiji. Vrata vlasti su otvorena da razgovaramo o pitanjima koja se tiču socijalnog statusa i političkih interesa. Vjerujem da se sve to može raditi i na način koji neće otvarati prostor za neodgovorne, koji bi proteste mogli pretvoriti u scenario koji smo gledali 2015. i 2016.", rekao je Đukanović.

Izvor: RTCG