Uskoro nagradni konkurs za priču i esej o životu i djelu Svetog Petra Cetinjskog

20 April 2024

Najnovije vijesti

Uskoro nagradni konkurs za priču i esej o životu i djelu Svetog Petra Cetinjskog

Fondacija ,,Sveti Petar Cetinjski” do kraja marta će raspisati nagradni književni konkurs za priču i esej na temu ,,Život i djelo Svetog Petra Cetinjskog“.

Konkurs će biti namijenjen autorima starosti do 35 godina, a pravo ućešća imaće građani i državljani  Crne Gore, crnogorske dijaspore i zainteresovani iz drugih zemalja. 

,,Zainteresovani prijave mogu slati na adresu fondacije ili elektronskim putem, uz prijave koje će biti pod šifrom. Na godišnjoj skupštini fondacije, koja će se održati 31. oktobra biće izabrana tri najbolja djela,  a ostala dobra djela će biti objavljena u knjizi priča ili eseja o Svetom Petru Cetinjskom“,  kazao je direktor fondacije, Milorad Mijo Aleksić.

Aleksić ističe da su u godini jubileja odlučili da nagrade tri najbolja djela koja pristignu na konkurs.

,,Obilježava se 20 godina od osnivanja humanitarne neprofitne, kulturološke organizacije koja baštini ideje Svetog Petra Cetinjskog, i maksimalno je uključena u stvaranje crnogorske nacije, crkve, duhovnosti i književnosti. Nagrade za najbolja tri teksta će iznositi 1 200eura, 800 i 600 eura”, dodaje Aleksić.

Žiri za ocjenu prispjelih radova će biti sastavljen od profesora jezika, književnosti, istorije, književne kritike i publicist.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Logo fondacije ,,Sveti Petar Cetinjski"

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA