Danas završne riječi na suđenju za pokušaj terorizma

Završne riječi na suđenju optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine počeće danas u podgoričkom Višem sudu. Sutkinja Suzana Mugoša na prehodnom ročištu upoznala je optužene koji su bili u sudnici sa dosadašnjim dokaznim postupkom, nakon čega je rekla da je završen.

“Vijeće smatra da je činjenično stanje dovoljno rasvijetljeno i zrelo za presuđenje. Sud poziva stranke na davanje završnih riječi”, saopštila je Mugoša. Vijeće je odbilo više predloga odbrane i tužilaštva, uz obrazloženje da bi vodili odugovlačenju sudskog postupka. Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i lideri Demokratskog front (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Izvor: MINA