Fabrika vode "Lipovo" ostala bez imovine

Povjerioci Fabrike vode Lipovo u stečaju, u ponedjeljak, treba da glasaju o planu reorganizacije, koji je ponudio osnivač fabrike Atlas invest.

Obje firme članice su Atlas grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića. Plan reorganizacije podnesen je u maju prošle godine, a vještak finansijske struke Ognjen Jovović ga je vratio na doradu, jer smatra da fabrici treba dati priliku za oporavak.

U planu se navodi, kako piše Pobjeda, da će osnivač obezbijediti i kod Atlas banke deponovati 100 hiljada eura. Imajući u vidu da je Centralna banka uvela prinudnu upravu u Atlas banku i da je privremeni upravnik uveo moratorijum, pitanje je kako će se to odraziti na realizaciju ovog plana, s obzirom na to da je proizvodna oprema sada u vlasništvu ove banke.

Bez ove opreme fabrika je ostala tako što je njom izmirila kredit Jadranskog sajma, takođe članice Atlas grupe. Prema ugovoru o ustupanju na korišćenje, koji je u oktobru potpisala sa Atlas bankom, fabrika bi svoju staru opremu trebalo da koristi besplatno pet godina.

 

 

Izvor: RTCG