Nevrijeme na primorju, bura odnijela dio krova sa bazena u Igalu

Orkanska bura, jačine preko 100 km na sat, koja je iza ponoći počela da duva na području novske opštine prouzrokovala je štete na elektro mreži, zelenilu, na krovovima kuća od Sutorine do Kamenara.

Opet je razotkriven krov Instituta Igalo, iznad bazena, pa će i treninzi PVK Jadran biti odloženi do daljnjeg, a naši vatrepolisti i plivači moraće najvjerovatnije za Budvu ili Nikšić.

Služba zaštite i spasavanja imala je izuzetno tešku noć, jer su već od 22.30 sata krenule intervencije, a pozivi za pomoć ne jenjavaju ni jutros, javio je Radio Jadran.

Operativne su dvije smjene, sa 15 vatrogasaca, raspoređene duž cijele rivijere.

Intervnecije od ranih jutarnjih sati

Prema riječima načelnika Službe Zlatka Ćirovića, od sinoć su imali četiri požara – prvi kod hotela Xanadu, zatim oko tri sata na Mokrinama, nakon toga u Zelenici. Vatrogasci su trenutno ponovo u Zelenici gdje nastoje da lokalizuju požar kod Džorovog mosta.

Prve tri intervencije uspješno su okončane, ali gašenje usložnjava orkanska bura, koja ne prestaje.

Kako je Ćirović dodao, između protivpožarnih intervencija, na nekoliko lokacija uklanjali su polomljena stabla u Igalu, Gomili, Zelenici a jutros i po rivijeri.

Oko 4:30 h intervenisali su na Savini gdje su pomogali kod sklanjanja vrata sa stambenog objekta, koje je izbio vjetar.

Kako je za Radio Jadran kazala načelnica Komunalne policije, Marija Andrić od sinoć je Službi pristiglo oko 20 prijava, koje se uglavnom odnose na oštećenja objekata ili na palo drveće i grane.

"Najkritičnije je bilo na pršut krivini, gdje je palo drvo na magistralu. Intervenisali su iz Služne zaštite i spašavanja i saobraćaj je normalizovan. Bilo je po Igalu palih grana, na Šetalištu 5 Danica, prije i poslije tunela u Zelenici", navodi ona i dodaje da je za prijave otovrena linija 19800.

Prema riječima direktorice Komunalno stambenog preduzeća, Jasmine Konjević intervenišu samo dežurne ekipe, situacija na terenu nije bezbjedna.

"Sačekaćemo da se malo smiri vjetar da bismo izašli. Non stop dobijam informacije, jer stalno se nešto dešava. Intervenišemo po prijavama Komunalne policije", priča Konjević.

U Bijeloj je autobusko stajališe palo i oštetilo parkirana vozila, zatim na ruskom groblju vjetar je oborio nekoliko čempresa, ističe ona.

Ima kvarova i na elektro mreži. Napon često slabi, a povremeno dolazi i do kraćih prekida.

Orkanska bura je najveću brzinu dostizala oko tri sata, kada su udari vjetra bili 36 m/s, odnosno 142km/h, podaci su u Hidrometeorološkoj stanici u Igalu.

Problemi i u Tivtu

Olujni vjetar napravio je dosta problema i Tivćanima.

Rukovodilac Službe komunalija u Komunalnom preduzeću Miloš Tripinović kazao je Radio Tivat da radnici te službe od jutros u 4 sata otklanjaju posljedice nevremena.

Na krov vrtića u Donjoj Lastvi palo je veliko stablo čije je uklanjanje u toku. Na sreću nije bilo povrijeđenih. Stabla su padala i u Gradiošnici i Krtolima.

Veliki gradski park je zatvoren zbog opasnosti prolaska, jer jak vjetar lomi grane. Pošto se oko, podne očekuje novi nalet olujnog vjetra, iz Komunalnog apeluju na građane da budu oprezni i prijave eventualne posljedice nevremena na telefon 067 020 153.

Jak vjetar zadaje probleme i Baranima

Jak olujni vjetar oborio je danas u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.

Tom prilikom niko nije povrijeđen, prenosi sajt Jedro.bar.

Kako se navodi, u Baru je veoma hladno, a meteorolozi su izdali uopozorenje na jak vjetar na crnogorskom primorju.

Izvor i foto: RTCG

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE