ULES CG najoštrije osuđuje napad na direktora Radio Tivta

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore najoštrije osuđuje današnji napad na potpredsjednika Upravnog odbora ovog udruženja i direktora Radio Tivta, Dragana Popadića.

Jedan od osnivača ULES CG, dugogodišnji član Upravnog odbora i direktor lokalnog javnog emitera, ugledni novinar i publicista, danas je policiji prijavio da ga je sugrađanin napao zbog navodnog izvještavanja medijske kuće na čijem je čelu.

Apelujemo na nadležne organe da ispitaju navode i zaštite slobodu informisanja i integritet novinara i novinarske profesije, i očekujemo da će adekvatno reagovati.

,,Nedopustivo je da se novinari presreću po ulicama i da im se prijeti po bilo kom osnovu. Zbog toga, kao i u svim sličnim ili još ozbiljnijim situacijama koje su se dešavale u Crnoj Gori, stajemo u odbranu profesije i slobode medija. Posebno napominjemo da ovo nije prvi put da se vrši pritisak na članove našeg udruženja, direktore i novinare, bilo verbalne prirode ili putem saopštenja i plasiranja dezinformacija”, navodi se u saopštenju.

Obzirom da je Popadić kao predstavnik ULES CG član radne grupe za izradu Zakona o elektronskim medijima predložićemo da se u ovaj akt uvrste članovi koji će garantovati zaštitu novinarske profesije i ličnosti, kao što godinama zahtjevamo i zaštitu građana od zloupotrebe medija u različite svrhe.

Saopštenje: ULES Crne Gore

Foto: Arhiva RBP; ULES CG

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE