Saradnjom do većeg broja investitora iz SAD

Dobra saradnja institucija Crne Gore i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država biće biće još snažnija, integrisanija i bolja i rezultirati većim prisustvom američkih investitora u Crnoj Gori, očekuju ministar finansija Darko Radunović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke.

Radunović je danas primio Rajnke i poželio joj uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori i informisao je o aktivnostima i planovima Ministarstva finansija.

On se, kako su kazali iz ministarstva, zahvalio na podršci i pomoći uz koju se realizovalo niz projekata u različitim oblastima u našoj državi i naglasio dobru saradnju sa institucijama koje dolaze sa teritorije SAD-a poput Svjetske banke i MMF-a.

"Ministar je saopštio da je Crna Gora u prethodne dvije godine postigla veći ekonomski rast kojem je doprinijela velika investiciona aktivnost u Crnoj Gori, rekordna turistička sezona i ulaganja u energetskom sektoru koji predstavlja posebnu i razvojnu stranu Crne Gore", navodis eu saopštenju.

Izvor: RTCG