Pripremamo plan vaninstitucionalnog djelovanja

Demokratska Crna Gora, zajedno sa bliskim političkim partnerima, priprema plan vaninstitucionalnog demokratkog građanskog bunta, saopštio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

On je kazao Danu da će to podrazumijevati brojne oblike demokratskog građanskog pritiska na miran, mudar, osmišljen i produktivan način.  

Bečić je rekao da su Demokrate, zajedno sa kolegama iz pokreta URA, odmah nakon što su afere „Atlas” i „Koverat” ugledale svjetlost dana, uputile poziv svim opozicionim kolegama da se vrate zajedničkom pritisku 39 poslanika opozicije.

On je kazao da je ponuđeno kolegama da ovlašćeni predstavnici opozicionih partija sjednu za sto i predložili da se saglase oko pet tačaka.

"Bojkot parlamenta, obavezivanje da nema saradnje sa Demokratskom partijom socijalista, definisanje zajedničkih uslova opozicije za poštene izbore, prijetnja zajedničkim bojkotom parlamentarnih i predsjedničkih izbora u slučaju neispunjenja naših zahtjeva i spremnost na organizaciju svih oblika demokratskog građanskog bunta", rekao je Bečić.

On je objasnio da je to, nešto slično onome šta je sprovodila tada makedonska opozicija, a danas vlast na čelu sa Zoranom Zaevom.

"Međutim, iako je naš predlog odmah odbijen od dijela opozicije, nijesmo željeli da se svađamo sa našim opozicionim kolegama, već smo se okrenuli daljem radu i planiranju produktivnih antirežimskih akcija", kazao je Bečić.

 

Izvor:MINA