Tužilaštvo ocijenilo da nema potrebe za saslušanjem Đukanovića

Bivši gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, preuzeo je na sebe krivicu u predmetu “Koverta” na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Kako prenosi Dan, Stijepović je odrično odgovorio na pitanje tužioca da li je sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem dogovarao da preuzme novac od predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Stijepović je na saslušanju tvrdio da mu je Knežević dao novac koji je prethodno konvertovao u EUR za potrebe terenske kampanje u Zeti. Njegovu priču potvrdilo je i 19 aktivista DPS-a kojima je bivši gradonačelnik dao novac, a koji su takođe saslušani pred specijalnim tužiocem.

U Tužilaštvu su, zbog ovakvih iskaza, ocijenili da nema potrebe za saslušanjem Đukanovića iako ga je Knežević direktno označio kao osobu sa kojom se dogovarao oko predaje spornog novca Iz Tužilaštva su kazali da će, u zavisnosti od dokaza procijeniti da li će saslušati aktuelnog predsjednika države povodom Kneževićeve izjave da posjeduje snimke kako njemu lično daje novac.

Stijepović je u tužilštvu saslušavan zbog snimka koji je 12. januara objelodanio Duško Knežević, a na kome se vidi kako taj visoki funkcioner DPS-a od njega preuzima kovertu sa 97 hiljada EUR. K

nežević tvrdi da je taj novac upotrijebljen za finansiranja izborne kampanje Demokratske partije socijalista.

Izvor:MINA