Saslušan jedan od rukovodilaca IBM-a

Nakon što je Specijalno državno tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića i više osoba zbog utaje poreza i pranja novca, juče je saslušan jedan od rukovodilaca IBM-a, piše Pobjeda.

Zbog tajnosti istrage, ovom listu nije saopšten identitet osobe koja je u Specijalnom tužilaštvu iznijela saznanja o spornim poslovanjima u kojima je budžet oštećen za višemilionske iznose u slučaju koji je poznat u javnosti kao afera Atlas.

Ipak, prema saznanjima Pobjede, osoba koja je juče svjedočila upućena je u brojne detalje poslovanja Kneževića i podaci koje je saopštila pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević doprinijeće u daljoj istrazi.

Centralna banka je u IBM i Atlas banku uvela privremene mjere početkom decembra prošle godine zbog smanjene likvidnosti.

U IBM uveden je stečaj početkom januara, a za Atlas banku je raspisana dokapitalizacija od 22 miliona eura.

Protiv Kneževića vode se četiri istrage i njega je Tužilaštvo označilo da je bio ključni čovjek po čijem nalogu su obavljane finansijske mahinacije. Terete ga za pranje 100.000 eura, njegovo ime dovodi se u vezu i sa pranjem novca u slučaju Telekom, slučaju “Carbon i e-commerc”, gdje je samo u tom predmetu, prema procjeni istražitelja, budžet oštećen za više miliona eura, podsjeća Pobjeda.

Izvor:RTCG