Privesti pravdi odgovorne za ratne zločine interes regiona

U interesu je svih zemalja regiona da Rezidualni mehanizam, kao institucija koja je preuzela zaduženja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, do kraja i u potpunosti obavi svoju misiju, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom sastanka sa glavnim tužiocem Rezidualnog mehanizma Seržom Bramercom.

U interesu je svihemalja regiona da Rezidualni mehanizam, kao institucija koja je preuzela zaduženja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, do kraja i u potpunosti obavi svoju misiju, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom sastanka sa glavnim tužiocem Rezidualnog mehanizma Seržom Bramercom. Potpredsjednik Pažin je izrazio apsolutnu spremnost Crne Gore da kroz punu saradnju sa međunarodnim institucijama i državama regiona doprinese privođenju pravdi svih odgovornih za ratne zločine.

„Težina zločina počinjenih u bivšoj Jugoslaviji krajem dvadesetog vijeka i danas opterećuje suživot različitih etničkih i vjerskih zajednica na ovim prostorima. Ne smijemo dozvoliti da i nove generacije čiju budućnost vidimo u ujedinjenoj Evropi budu taoci ove teške stigme. Zato je odgovornost na svim državama regiona i međunarodnim institucijama poput Rezidualnog mehanizma da krivica za ratne bude do kraja istražena, individualizovana i da počinioci budu privedeni pravdi,“ rekao je potpredsjednik.

Izvor: RTCG