Sekulić: Vjerujem u povratak opozicije

Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva nastaviće da radi, kazao je član tog skupštinskog tijela iz Demokratske partije socijalista, Predrag Sekulić, dodajući da vjeruje u povratak opozicije, jer blokiranje procesa nije dobra poruka ni domaćoj, ni međunarodnoj javnosti.

“Predstavnici Evropske unije (EU) ohrabruju nas da nastavimo zajednički rad. Vjerujemo da će nam se opozicija priključiti u narednom periodu“, rekao je Sekulić za Pobjedu.  On je kazao da su smjernice OEBS-a i Savjeta Evrope jasne, kao i da su stigle prve analize od institucija, predstavnika naučne javnosti, nevladinog sektora sektora.

„Naravno, nastavićemo da radimo i vjerujemo u povratak kolega iz opozicije, ali bez njih nećemo usvajati izborne zakone”, rekao je Sekulić. Član Odbora iz Socijaldemokrata, Boris Mugoša, kazao je da je aktivan rad u radnim grupama Odbora odraz političke zrelosti i odgovornosti prema očekivanju građana.

“To očekivanje usmjereno je u pravcu neophodnosti zajedničkog rada svih relevantnih segmenata društva na daljem unapređenju izbornog ambijenta sa ciljem povećanja povjerenja građana u izborni proces “, rekao je Mugoša.

Izvor: MINA