Odbori 18. januara o zahtjevu SDP-a

Skupštinski odbori razmatraće sjutra zahtjev Socijaldemokratske partija (SDP) za kontrolno saslušanje čelnika Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprečavanje korupcije, povodom informacija koje je javnosti saopštio vlasnik Atlas grupe, Duško Knežević.

Klub poslanika SDP-a je zatražio da se na sjednicama odbora za bezbjednost i odbranu i za politički sistem pravosuđe i upravu saslušaju Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Veselin Veljović i Sreten Radonjić. Sjednica odbora za bezbjednost i odbranu zakazana je za 11 sati, a za politički sistem, pravosuđe i upravu u 13 sati i 30 minuta. U SDP-u smatraju da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je Knežević ukazao, neophodno da Skupšina ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju državnih organa.

“Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno izijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne političke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine”, kazali su iz SDP-a.

Izvor: RTCG