Đukanović doputovao u Abu Dabi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je u Abu Dabi, gdje ga je na aerodromu dočekao ministar za vještačku inteligenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Omar Al Olama.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u srdačnom i prijateljskom razgovoru obostrano je istaknut značaj saradnje u toj važnoj oblasti, ne samo za inače odlične bilateralne odnose, već i za budućnost dvije države.

Navodi se da je Al Olama izrazio spremnost za transfer ne samo znanja, već i novih tehnoloških dostignuća u Crnoj Gori.

„Kao primjer naveo je njihov projekat u medicini. Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji i algoritmu koji su napravili, moguće je dijagnosticirati bolest tuberkuloze brže i bolje od bilo kog ljekara“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio Al Olami i predložio da se što prije uspostavi saradnja linijom vlada na tom planu, što će, kako je rekao ministar, imati pozitivne efekte za obje zemlje. C

rnogorski predsjednik će danas učestvovati na velikom međunarodnom skupu na kom će biti dodijeljena prestižna Zajedova nagrada za održivost u ovoj godini.

„Za danas je predviđen i susret Đukanovića s krunskim princom Mohamedom Bin Zajed Al Nahjanom, pod čijim pokroviteljstvom se održava ova ceremonija“, dodaje se u saopštenju.

Izvor:MINA