Nacionalna potjernica za Kneževićem

Za predsjednikom Atlas grupe Duškom Kneževićem raspisana je nacionalna potjernica, jer je nedostupan Specijalnom državnom tužilaštvu, piše Pobjeda.

Raspisivanje potjernice, kako prenosi taj list, uslijedilo je jer je policija, po nalogu Tužilaštva, utvrdila da se Knežević ne nalazi na adresama koje su prijavljene kao mjesto njegovog boravka.Pobjeda iz više izvora saznaje da se Knežević i četvoro njegovih saradnika terete da su sa računa IBM banke na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeli 17 miliona eura.

Novac je, prema informacijama lista, sa banke prebacivan na račun kompanije Global karbon kojoj je izvršna direktorica bila Biljana Bašović, a potom na račune firmi čiji su direktori ili ovlašćeni zastupnici bili Đorđe Đurić, Marko Nikolić i Brankica Bašović u periodu od 2008. do 2010. godine.

Global karbon je firma koju je osnovala Kneževićeva Invest banka Montenegro i ta je kompanija i sada aktivna.

Centralna banka je uvela privremene mjere u IBM i Atlas banku u decembru prošle godine i imenovala privremene upravnike Tanju Terić i Milana Remikovića. Međutim, 4. januara ove godine u IBM je uveden stečaj, a za stečajnog upravnika imenovan je Milan S. Rakočević.

Izvor: Rtcg