Albanci neće ostati dužni SDP-u

Neglasanje SDP-a za Predlog zakona o javnom redu i miru, posebno njihovo oponiranje tom aktu, biće njihova politička hipoteka kod Albanaca.

Ponašanje SDP-a tokom rasprave u parlamentu Albanci su shvatili kao odnos, ne prema mom predlogu, nego prema našoj zastavi i našim pravima, kazao je Genci Nimanbegu, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i poslanik Force.

Nimanbegu je poručio da Albanci neće ostati dužni SDP-u zbog uskraćivanja podrške njegovom predlogu i retorike poslanika te partije tokom skupštinske rasprave o predloženom zakonu o javnom redu i miru.

"Ono što je jasno je da će među Albancima neglasanje SDP-a i posebno njihovo oponiranje zakonu, biti njihova politička hipoteka, posebno kod Albanaca. Albanci su ponašanje SDP-a u parlamentu shvatili kao odnos, ne prema mom prijedlogu, nego prema našoj zastavi i našim pravima. Mi ćemo naše sugrađane stalno podsjećati na to. Nećemo SDP-u ostati nimalo dužni. Jezik koji su koristili, recimo, poslanici SDP-a sigurno će naštetiti odnosima njihove partije sa Albancima u Crnoj Gori, jer su koristili lažne argumente, pokazivali patetični patriotizam u napadu na moj zakonski prijedlog", rekao je Nimanbegu za Pobjedu.

Izvor: Rtcg