Krsto Radović novi predsjednik SO Budva

Većinom glasova odbornika konstantovana je ostavka dosadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Budva Đorđija Vujovića, a umjesto njega će naredne dvije godine budvansku skupštinu voditi Krsto Radović iz Demokratske Crne Gore.

Koalicionim sporazumom dogovorene su rotacije nakon dvogodišnjeg mandata na funkcijama predsjednika Opštine i Skupštine, a na tim funkcijama rotiraju se kandidati Demokratskog fronta i Demokrata.

Radović je poručio da mu veliku čast i zadovoljstvo, kao i obavezu, predstavlja to što će biti predsjednik Skupštine opštine, prenosi RTV Budva.

"Ova obaveza čuvanja digniteta i ugleda ovog doma za mene predstavlja izazov u narednom periodu da se u ovoj Skupštini, koja je glas naroda, donose odluke koje su u interesu građana Budve, privrede i države Crne Gore. Ne manju obavezu za mene lično kao predjsednika SO je i to što sam ispred Demokratske Crne Gore predložen da budem predsjednik SO Budva, partiji koja je na lokalnim izborima 2016. godine, a koja priprada ovoj koaliciji, dobila najviše glasova u Budvi", naveo je Radović.

Izvor: RTCG